Fondsen voor protestantisme


VACATURE

Maatschappij van Welstand heeft een vacature voor een

 

Projectleider Communicatie en Events.

 

De Maatschappij van Welstand is een vereniging die actief wil bijdragen aan de levensbloei van mens en aarde in kerk en maatschappij. Het protestants-christelijk geloof is hierbij de inspiratiebron van de leden. Zij vindt haar oorsprong in 1822, als verpachter van landbouwgronden en boerderijen aan kwetsbare protestantse gezinnen. Bijna tweehonderd jaar later is de Maatschappij van Welstand uitgegroeid tot een professionele vereniging en vermogensfonds, dat met een aantal aangesloten stichtingen en fondsen projecten initieert en subsidies verstrekt voor projecten die in de brede zin van het woord de gemeenschapsvorming en -opbouw van de protestantse kerk ondersteunen, van restauratie van gebouwen tot aan individuele financiële ondersteuning en bijdragen aan de versterking van de positie van kwetsbaren in de samenleving. De Maatschappij van Welstand neemt zo een unieke plaats in tussen kerk en samenleving en wil de komende jaren haar positie in de wereld van filantropische instellingen verder verstevigen. De Maatschappij van Welstand is gevestigd in Amersfoort.

 

De functie

Doel, taken en verantwoordelijkheden

De projectleider communicatie en events is de cruciale schakel in de vertaling van de strategie van de Welstand naar maatschappelijke en verenigingsprojecten en de communicatie-uitingen naar buiten, maar ook binnen de vereniging. Daarmee levert projectleider communicatie en events een essentiële bijdrage aan de zichtbaarheid, herkenbaarheid en transparantie van de vereniging in al haar uitingsvormen Als Projectleider communicatie en events ben je verantwoordelijk voor het vergroten van de impact van de Maatschappij van Welstand. Je ontwikkelt de communicatiestrategie en voert deze uit in de vertaling van de nieuwe huisstijl en portal. Daarbij speelt de invulling van content management en de verbinding met achterban en stakeholders een grote rol. Je ontwikkelt digitale tools op basis van de input vanuit het werkveld (enquêtes, managementinfo).

 

Een tweede belangrijke rol is je bijdrage aan de voortgang van projecten en fondsen (vgl. Mansholtcampus, Fieldplan Ten Vorsel, Samenwerking maatschappelijke organisaties schuldenproblematiek, Diakonaal Project Brabant). Bijzondere projectactiviteiten voor de komende jaren zijn de voorbereiding van de ‘events’ ter gelegenheid van het Jubileum van Maatschappij van Welstand.

Je werkt samen met gedreven collega’s in een klein team en in groter verband van zeer betrokken leden.

 

Voor de directie fungeer je als sparringpartner op beleidsmatig niveau. Je bent betrokken bij strategische beslissingen en werkt plannen uit. Als spin in het web schakel je op diverse niveaus binnen en buiten de organisatie en zorg je voor een heldere interne en externe communicatie.

 

De eisen en ervaring

De Projectleider communicatie en events onderschrijft de missie en doelen van de vereniging en heeft/is:

  • een relevante opleiding op HBO/WO niveau (communicatiewetenschappen/ marketingcommunicatie)
  • aantoonbare Projectmanagementervaring
  • aantoonbare relevante kennis van, en werkervaring met marketingcommunicatie en multimedia tools of andere digitale middelen
  • betrokken bij een lokale kerkelijke gemeente
  • ervaring met belangenbehartiging en lobbyactiviteiten
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden

Competenties

  • frisse, onconventionele denker en doener
  • verbindend zonder confrontatie te schuwen
  • pragmatisch en doelgericht
  • initiatiefrijk, vernieuwend, resultaatgericht en met overtuigingskracht

 

Aanstelling

De functie betreft een aanstelling voor minimaal 3 en maximaal 4 dagen per week (32 uur). Arbeidsvoorwaarden zijn nader overeen te komen. Pensioenregeling PFZW van toepassing.

 

Reactie

Sluitingsdatum sollicitatie: 25 februari 2021.

Contactgegevens: info@welstand.nl en 033-4671015 (René van de Kieft) 

 

 

Maatschappij van Welstand 

De Maatschappij van Welstand is een vereniging voor ondersteuning van het protestantisme. Voor kerkelijke gemeenten, organisaties en personen zijn subsidies beschikbaar. De vereniging verpacht landerijen, met aandacht voor bedrijfs- en plattelandsontwikkeling. Zij beheert via de Stichting Ten Vorsel een landgoed voor jeugdwelzijnswerk. 

 

Mededling voor subsidie-aanvragers

 

Met ingang van 6 november 2017 heeft de Maatschappij van Welstand een nieuwe website voor het aanvragen van subsidies:

www.protestantsefondsen.nl

 

Via ProtestantseFondsen.nl kunt u subsidie aanvragen in 3 categorieën:

1.     Subsidies In en rond de Kerken

2.     Subsidies Kerk in de Samenleving

3.     Subsidies Individuele Noden 

Deze categorieën vervangen de aanvragen bij de Maatschappij van Welstand en de daaronder vallende fondsen: Fonds Bianchi, Fonds Cor van der Craats, Fonds De Haaf, Fonds SIOC en Fonds Jacob van Heusden.

 

Insinger Stichting

Voor alle vragen over subsidies voor de Insinger Stichting kunt u contact opnemen met: contact@insingerstichting.nl of kijk op de website: www.insingerstichting.nl.

 

 

Home